BG

EN

Полезни съвети за твоето VISA интервю

VISA интервю съвети
Автор на публикация за студентски бригади в САЩ
Written by Work Abroad LLC

Полезни съвети за твоето VISA интервю

Ключов момент при подготовката на студентска бригада в САЩ е успешното преминаване на визово интервю. За целта предлагаме няколко полезни съвета как да се представите възможно най-добре:

Има три основни критерия, които са от първостепенно значение за интервюиращите консули.

На първо място е езикът. Интервюто се провежда на английски език. Ако имате съмнения в знанията си е добре да се упражнявате. Не се изисква перфектен английски, а по-скоро разговорен. Необходимо е да демонстрирате, че бихте могли свободно да общувате в англиско-говорящо общество по време на участието ви в програмата Work and Travel. Нашите консултанти ще направят проверка на знанията Ви и ще Ви посъветват относно необходимостта да се упржнявате. И ако това не е достатъчно ще имате възможност да проведете предварително “пробно” интервю непосредствено преди явяването ви в Консулски отдел.

Друг критерий, за който консулите съблюдават е студентския Ви статус. Наличието на добър успех е знак, че държите на образованието си и имате правилни мотиви за участие в WAT, а именно възможността на културен обмен.

На следващо място е мотивацията Ви да се върнете в България. В случай, че Ви бъде зададен подобен въпрос аргументацията за това е много важна.

В деня на интервюто:

  • Бъдете на време за интервюто си. Препоръчително е да сте около 30 минути по-рано от насрочения час.
  • На входа ще има проверки, затова може да си спестите време, ако предварително премахнете колана, бижута и други метални предмети от себе си.
  • Добре е да сте запознати в детайли с работната си оферта, за да може да отговаряте на въпроси свързани с нея.
  • Не отговаряйте само с Да/Не, но и не бъдете много детайлни.
  • Бъдете искрени. Дори и да смятате, че има нещо, което би било добре да скриете – не го правете.
  • Усмихвайте се, бъдете учтиви. Цени се вашето старание и вежливост в комуникацията Ви с консулските служители.

Повечето интервюта протичат в рамките на не повече от 5 минути. Заредете се със спокойствие и дайте най-доброто от себе си.

Work Abroad LLC Ви пожелава успех!