BG

EN

Опознай САЩ с Work Abroad LLC

Опознай САЩ като се запишеш за студентска бригада
Автор на публикация за студентски бригади в САЩ
Written by Work Abroad LLC

Америка – страната на възможностите и сбъднатите мечти. Тя приветства всеки осмелил се да предприеме първата крачка и да се впусне в приключение. Без значение дали желаете да я посетите като турист или сте готови да се впуснете в приключението наречено Work And Travel – там, на другия край на света ще откриете един различен свят, който ще Ви примами с необятната си красота, непокътнатата си природа и разнообразните си обичаи. САЩ са гостоприемни за хора от всякакъв произход, като не ги делят по националност и религиозна принадлежност. Америка е градена от имигранти от самото си начало – една от причините за толерантното отношение към чужденците превърнало се в манталитет на обществото.

Какво е важно да знаеш за страната?

Америка е специфична държава, която не може да се сравни с друга, която сте виждали досега. Състои се от 50 щата и 1 федерален окръг – столицата Вашингтон. Разположена на невероятните 3.8 милиона квадратни мили територията ѝ със сигурност е с точното значение на думата „необятна”. Градовете, сградите и пътищата са големи… ала също и шумът и трафика. Дори магазините са големи. За човек, който посещава страната за първи път всичко това може да се окаже изумително. Необходима е само секунда, за да бъдете въвлечени в трафика и да се изгубите в големите тълпи хора.
Но запомнете, че стъпвайки на американска земя трябва да спазвате законите на САЩ. Това означава, че трябва да се съобразявате с правилата, колкото и да не Ви харесват. Преодолеете ли тази стъпка, ще можете истински да изживеете различния “свят” на “другия континент”.

Кой са най-известните забележителности в САЩ?

Статуята на Свободата, Ню Йорк – един от най-емблематичните символи на Америка и една от най-посещаваните туристически дестинации. Много туристи прекосяват океана само, за да се докоснат до този символ на демокрацията. Статуята извисява римската богиня на свободата Либертас, облечена в тога и държаща в издигната си ръка факел и книга в другата. На нея е изписана и датата на подписването на Американската декларация за независимост. С височина 152 фута и намиращ се на 89 пиедестал на остров Либърти, тази забележителност е универсалния символ на свободата и равноправието. Подарена на САЩ от Франция през 1886 година, днес тя е национален паметник и част от Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Мостът Голдън Гейт, Сан Франциско – Още една изумителна забележителност, простираща се на цели 2 мили. Пътят по него осигурява несравнима гледка към залива на Сан Франциско. Точно заради това местните жители го наричат „Златната врата” или „Моста Златната порта”. Мостът свързва Сан Франциско от южната страна на пролива с окръг Марин и града Саусалито на северния му бряг. Завършен е триумфално през 1937 година и до днес бива разпознат като моста с втория най-голям отвор в света (1280 м.). Построен не само, за да се вписва по съвършен начин към града, но и с мисълта да издържа на ветрове над 100 мили в час, както и на другите природни бедствия, които могат да засегнат този район.

Гранд Каньон, Аризона – Дори малките деца биха останали впечатлени от това изящно творение на Майката природа. Широк над 18 мили, дълъг над 277 мили и 1 миля дълбок, Град Каньон ще Ви предостави едно незабравимо изживяване. Представете си как стоите на ръба на някоя от скалите и гледате изгрева на слънцето, докато река Колорадо преминава по своя път. Да, прави сте – думите не са достатъчни, за да опишем невероятните форми, които реката е създала по своя път и червеникаво-оранжевите скали извисяващи се към небесата. Но ако имате възможност, не се колебайте, а посетете Гранд Каньон. Тук летата са жарки, а зимите студени. Но дори това няма да е достатъчно, за да развали изживяването Ви.

Вулкана Мауна Кеа, остров Хавай – в северната час на острова, този вулкан е една от най-известните забележителности на Хавай. Простиращ се на 4305 метра над плажовете по крайбрежието Кохала, той се извисява на височина от 33 476 фута над основата си в Тихия океан. Това и го прави най-високата планина на земята. Мауна Кея е на повече от 1 милион години. Предполага се, че последното му изригване е настъпило преди повече от 4500 години. Все още се счита за потенциално опасен. Туристите смятат, че да видиш звездите от върха е гледка, която си заслужава риска.

Ниагарският водопад – разположен на границата на САЩ с Канада е още едно природно чудо, което си заслужава да видите. Състоящ се от три части, водопадът е изключително широк и е считан за най-големият в Северна Америка. През вековете, красотата му е била почитана от авторите в техните произведения и е пленявал с великолепието си не само тях, но и техните читатели.

Лас Вегас – Градът на греха, на бурния живот. Ако обичате да купонясвате, това е Вашият град! Изпълнен с възможности за разбиващи вечери и бурни преживявания. Работещ 24/7, със сигурност ще успеете да откриете своето място сред големите казина, малките кокетни заведения, хотелите и неспиращите да прииждат туристи.

С това завършва нашата кратка обиколка. Но за Вас, тя може да е само начало на приключението наречено “Америка”. Не изпускайте тази възможност!

Екипът на Work Abroad LLC помогна на много да изживеят тази авантюра. А Вие? Готови ли сте за промяна?