BG

EN

Наръчник за спасители

Работа в Америка като спасител - бригада за спасители
Автор на публикация за студентски бригади в САЩ
Written by Work Abroad LLC

1. Бъдете учтиви на работното си място

Няма нищо по-важно от това да бъдете учтиви. Добрите обноски и правилните маниери винаги ще ви бъдат първи приятел на работното място. П…

1. Бъдете учтиви на работното си място

Няма нищо по-важно от това да бъдете учтиви. Добрите обноски и правилните маниери винаги ще ви бъдат първи приятел на работното място. Поздравявайте всеки един от гостите, усмихвайте се и ги питайте как са. Добре е да се използват обръщения като „Sir’’ и ‘’ Ma’am’’, което ще покаже високо ниво на обноски. Говорете си с хората и им обръщайте внимание. Тези всички неща ще направят работният Ви ден изключително по-приятен и пълноценен. А и винаги може да спечелите ,някоя друга безплатна пица, хаха.

Работа в Америка като спасител Маниери за Работа като спасител

2. Винаги носете униформата си

Американците държат изключително много на униформите и на това как се облича даден служител. Чистата и прилежна униформа говори за висок професионализъм на работното място, а и винаги човек може да Ви разпознае като спасител в нужда на помощ.

Спасител

3. Използвайте свирката и правете ясни жестове.

Свирката е най-добрият приятел на всеки един спасител, който е участник в лятна бригада. Използвайки свирката си, защото Вие контролирате всички нередни действия на посетителите Ви. Ако хората на басейна знаят, че използвате свирката си винаги ще бъдат доволни и ще знаят ,че всичко е под контрол. Когато видите човек, който тича или тръгва да се гмурка е най-добре да надуете свирка и да го посочите с ръка, така той ще знае, че забележката се отнася за него.

Свирката на спасителя

4. Носете със себе си: Слънчеви очила , плажно масло и студена вода.

След като се очаква да сте цял ден под слънчевите лъчи много добра идея е да се снабдите с хубави слънчеви очила, който да пазят очите Ви от слънцето и неговото отражение във водата. Слънчевите очила помагат и за по-лесно изпълняване на вашата 10/20 зона на протекция. Плажното масло ще предпази кожата Ви от изгаряне, което е проблем на 90 процента от българите работещи като спасители на лятна бригада в щатите. Студената вода ще помогне да избегнете дехидратацията и ще ви държи винаги свежи.

бригада за спасители

6. Научете правилата на басейните.

След като научите правилата на басейните ще ви бъде много по-лесно да работите. Ще знаете какво е разрешено и какво не е разрешено. Това ще ви спести много главоболия и ще направи работата Ви изключително лесна за изпълнение. Освен, че е добре да ги научите задължително е и да ги изпълнявате. По този начин ще дадете добър личен пример и ще спечелите уважението на всички посетители.

Правилата на басейна Работа като спасител в Америка

6. Свирете “Break time”

Това е Вашето време, времето когато може да си починете и да отдъхните. Врема да хапнете, да отидете до тоалетна и да проверите химикалите на водата. Никога не пропускайте да свирите “break time’’ защото ще получите множество въпроси защо сте го пропуснали. Направете си труда да прочетете колко точно минути е времетраенето на почивката, защото различните басейни имат различни правила (като посочва точка 4. Никога не закъснявайте и не подранявайте с почивката.

басейни - Работа за спасители

7. Swim test

Едно от най-важните правила, което помага на всеки един участник в програма “Summer Work & Travel’’  решил да стане спасител. Swim test се прави на всяко едно дете, което вие прецените, че не би се справило добре във водата и е с по-слаби плувни умения. Идеята на Swim теста е да проверите нивото на плуване на даденото дете. Това прави работата ни много по-сигурна и спокойна. По този начин ние ще имаме само плуващи хора в басейна, а това ще ни спести много бъдещи главоболия. Всяко дете преминало теста получава гривна като награда и отличителен знак, че може да плува.

Как да плуваме - бригада за спасители

8. Метеорологични условия

Климата в САЩ и специално в източните щати предразполага към много бърза промяна от дъжд към слънце и обратното. Ето защо много често по време на сезона ще се случва да вали дъжд, който е съпътстван с грамотевици и светкавици. За тях имаме специални правила, които е добре всеки един спасител да знае. Когато чуем грамотевица сме длъжни да затворим басейна за 45 минути и да помолим учтиво хората да напуснат територията на басейна. Времето се занулява при всеки последен гръм, който чуем. Когато видим светкавица сме длъжни да затворим басейна за 1 час и отново да помолим учтиво всички хора да напуснат плувното съоражение. Времето се занулява след всяка последна видяна светкавица.

Работа като спасител в САЩ - бригада за спасители

9. Хигиена на басейна

Когато отворите  басейна, на който работите винаги проверявайте хигиената и чистотата му. Направете така, че да е приятно за вас и посетителите му. Направете обиколка около басейна и проверете за боклуци по земята. Погледнете дъното на басейна и проверете за листа. Подреждайте добре всички мебели и това ще направи изключително добро впечатление на всички посетители.

Работа в САЩ като спасител - бригада за спасители

10. Забавлявайте се на работното място

Това е най-важната част от работата. Може да звучи малко странно , но когато се забавлявате и вършите работата си с удоволствие Вие ще сте щастливи, а и хората около вас ще бъдат такива. Не пропускайте да разговаряте с гостите и да обменяте информация с тях. Разкажете им за традиционната ни кухня, за музиката и ракията и те ще бъдат крайно очаровани, хахаха. Носете настроение на басейна и ще Ви очакват страхотни летни дни.

Щастливи на работа като спасител в Америка