BG

EN

Hristina Ilieva My Summer Story

Автор на публикация за студентски бригади в САЩ
Written by Work Abroad LLC

Здравейте, приключенци! Аз съм Хриси, магистър по кинезитерапия. Това лято за първи път имах възможността да отида на Work and Travel в САЩ и завърнала се вече на родна земя, правя равносметка за изминалото лято.

Абсолютно не плануваната бригада всъщност се оказа един богат опит от най-различни по хубост преживявания! Съветвам всеки, който се чуди и двоуми дали да пътува или не, да стяга куфара и да действа, защото тази програма дава толкова многооооо …

Всичко започна в офиса на Work Abroad LLC, където отидох да потърся възможности за лятна практика в някоя клиника по случай записването на магистърската ми програма. Оказа се , че това място всъщност беше агенция за изпращане на студенти в САЩ, които работят цяло лято. Разбира се, това не беше моята мечта, но ме привлече един пълен месец пътешествие в края на сезона. Бях слушала какви ли не негативни коментари за тази страна от приятели и познати, че съвсем не се бях запътила към този континент. Но още щом влязох, намерих Стелето, която на дълго и на широко ми обясни какво предлагат и как бих могла да оползотворя лятото си в САЩ.

Въпреки първоначалната ми нагласа, започнах да размислям как всъщност мога да покоря още един континент с една много по-друга култура и съвършено различен начин на живот. Започнах да разучавам дали наистина е добро решение. Исках да бъде възможно най полезното за мен преживяване , което да ми помогне да подобря английския език и да се запозная с нови хора. Планувах изкараните пари исках да вложа в пътуване, което да помня цял живот!

Така и стана – отдадох се на мечтите си.

Първата ми спирка бе Сан Диего. Вече знам защо му се носи слава на едно от най-приятните места за живеене в USA. Плажовете му имат разкошни гледки, на които освен всичко друго се излежават тюлени. Нещо, което не се среща всеки ден, пък и е доста забавно да видиш как се търкалят по пясъка играейки си на вълните.

След това прекарах 3 – 4 дни в Лас Вегас – уникално място създадено насред пустинята! Гранд Каньонът  – достойно заслужил признанието си за едно от чудесата на света! Хора, това място не е за изпускане!  След плажовете и пустинните приключения се отправих към Чикаго, където студеният вятър ме посрещна, но беше някак уютно и вдъхновяващо! Този град е толкова голям, че според мен винаги ще има още нещо за доразглеждане.

След Чикаго се отправих към Бостън, Ниагара, Ню Йорк – все уникални места! Пътешествах някъде около 3-4 седмици – достатъчно време да посетя всяка една от изброените дестинации за по няколко дни. Това ми даде възможността да се потопя истински в атмосферата на всяко едно от тези места и определено беше уникално изживяване. Пътувах сама, но нямах никакви проблеми, никъде! Масово хората в САЩ са мили и добри и нямах притеснения.

Преди обаче да се стигне до пътешествията, трябваше да се поработи.  Изборът на работна оферта е ключов момент в твоето лятно приключение. Като цяло обожавам да плувам и спасителската длъжност за мен бе идеалният вариант да работя наслаждавайки се на слънцето и откритото пространство! Да, бях спасител на басейн и изобщо не съжалявам! Заплащането беше добро, идентично със заплащането на далеч по-неприятни позиции, като хаускипъри например, или служители в кухня, увеселителни паркове, въобще позиции, които лично на мен не биха ми допаднали.

Факт е, че имах известни притеснения дали ще ми дадат виза, защото магистратурата ми беше с продължителност само 1 година. Друго, което наистина ме спираше беше това, че всички ми бяха разказвали за пластмасовите американски ябълки и гадни плодове и зеленчуци. Реално така започна моята бригада, някак без изобщо дори да съм го искала или планувала. Както вече се досещате – щом пиша това значи визата ми беше одобрена.

Не само това, а и много други неща се оказаха мит!!!

Лятото ми беше изпълнено с най-различни емоции, които само ми помогнаха да стана по-силна и разчитаща още повече на себе си! Дай Боже всеки му такова лято! Успях да си намеря и втора работа в свободните дни и то по специалността си – кинезитерапия! Чувството да работя това, което съм учила толкова години и това, което желая да практикувам и в бъдеще бе неописуемо. Бях много щастлива! Не казвам, че ми беше лесно, защото не всичко е песен, но теглейки чертата стигам до извода, че това ще остане истински чудесно и вълнуващо приключение, което наистина ще помня цял един живот!

Създай незабравими спомени и ти, читателю, с неподправената грижа и съдействие на Work Abroad LLC!

Заслужава си!